Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступник голови Львівської ОДА відвідав Львівський геріатричний пансіонат

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний та директор департаменту соціального захисту населення Віктор Степанюк відвідали Львівський геріатричний пансіонат та поспілкувались з його керівництвом. Про це повідомили 12 квітня у пресслужбі ЛОДА.

Львівський геріатричний пансіонат - це соціально-медична установа для постійного проживання 400 людей похилого віку, людей з інвалідністю, які потребують стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування.

Сьогодні у пансіонаті проживає 281 особа (16 - на платній основі), заселений тільки корпус №2.

У грудні 2020 року завершено роботи з реконструкція корпусу №1, який розрахований на 120 осіб. Турецька програма ТІКА інвестувала в геріатричний пансіонат майже 12 млн грн, а з обласного бюджету виділили більше 5 млн грн.

У будівлі встановлено нові вікна, двері, проведено внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, закуплено ліжка та обладнання. Душові пристосували для користування пацієнтів на інвалідному кріслі. В оновленому корпусі також повністю замінили проводку та інші мережі. Наразі об’єкт ще не введений в експлуатацію.

За словами директора закладу Миколи Модя, є певна затримка із оформленням необхідної документації з турецької сторони, яка проводила роботи на об’єкті.

"Акти по виконанню даних робіт нашою установою не обліковані, оскільки ще не надані. Локдаун вносить певні корективи. Сподіваюсь, найближчим часом це питання буде вирішено", - каже Микола Модь.

Окрім того, керівник закладу наголосив на важливості встановлення відсутньої частини огорожі. 

Заступник голови ОДА Віталій Загайний зазначив, що для установи є необхідним залучення додаткових надходжень для покращення умов проживання мешканців. Відтак, заступник голови дав розпорядження департаменту соціального захисту розробити план дій у цьому напрямку.

Зазначимо, в пансіонаті працює 153 особи - це адмінперсонал, господарсько-обслуговуючий, лікарський, середній медичний та молодший медперсонал, а також спеціалісти, працівники підсобного господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ