Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступника голови НАЗК Вишневського звільнили з посади

Сьогодні, 26 липня 2023 року, заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Андрій Вишневський залишив свою посаду. Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.
Андрій Вишневський

У НАЗК він займався питаннями антикорупційної політики, міжнародного співробітництва та запобігання корупції. Його зусилля були важливі в розробці та ухваленні Кабінетом Міністрів України стратегічно важливого для держави  документа – Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки, низки законопроєктів, а також для залучення підтримки та посилення співпраці з міжнародними партнерами й громадянським суспільством.  

Однак, Андрія  Вишневського  звільнено на підставі пункту 1 частини 1 статті 41 Кодексу законів про працю (Додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця з окремими категоріями працівників за певних умов). А саме пан Андрій одноосібно ініціював зняття з розгляду розробленого НАЗК та внесеного на розгляд Кабінету Міністрів України законопроєкту, який безпосередньо впливає на стабільність та ефективність  роботи Національного агентства.

НАЗК віддає належне зусиллям пана Андрія  задля розвитку антикорупційної політики України та дякує за співпрацю. Проте Національне агентство зауважує, що певні одноосібні рішення на посаді такого рівня можуть поставити під загрозу ефективну роботу інституції та є неприпустимими під час воєнного стану.  

Наразі до затвердження кандидатури нового профільного заступника відповідні напрямки роботи координує безпосередньо Голова НАЗК.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ