Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Затриманий за держзраду Єжов поширював фейки про Україну - InformNapalm

Затриманий за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами перекладач Кабміну Станіслав Єжов ще під час своєї роботи в Посольстві України у Вашингтоні у 2013 році поширював кремлівські фейки про Україну, і завідомо був у групі ризику.

Як йдеться в матеріалі волонтерської міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, на початку 2014 року, під час анексії Криму та захоплення Донбасу Єжов періодично зустрічався з представниками американського істеблішменту і замість того, щоб відстоювати інтереси України, яка стала жертвою російської агресії – займався розповсюдженням російських міфів та дискредитацією новообраної української влади.

"Саме в цей час Єжов, зустрічаючись у неформальній обстановці з представниками американського істеблішменту замість того, щоб відстоювати інтереси України, займався розповсюдженням російських міфів: про поділ на захід і схід, про громадянську війну в Україні, про націоналістів-радикалів, які раптом вирішили знести режим Януковича і так далі. У тепличних комфортних умовах за вечерями з лососем Єжов впевнено розповідав ці байки американцям. І більшість вірила — бо як не повірити офіційному представнику Посольства України у США?!", - розповіло джерело InformNapalm про роботу дипломата.

При цьому свою позицію щодо нової влади Єжов особливо не приховував, та робив відповідні дописи у соцмережах. Саме робота Єжова радником Посольства України у Вашингтоні (США) малась на увазі під "довготривалим відрядженням", коли Єжова завербувало ГРУ РФ.

Після свого повернення до України Єжов деякий час працював в Адміністрації Президента, а потім перейшов на службу до тоді ще спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана, з яким працював аж до моменту свого затримання – 20 грудня і обіймав в уряді посаду заступника керівника протоколу. Таким чином, Єжов весь час спокійно працював на ворога під час війни, ходив на зустрічі на вищому рівні, зустрічався з Байденом, Джонсоном, Мей, Волкером та іншими.

Як повідомлялося, 21 грудня СБУ затримала посадову особу Секретаріату Кабінету міністрів Станіслава Єжова за підозрою у роботі на російські спецслужби. У його обов'язки входив переклад зустрічей глави Кабміну з іноземними делегаціями. Згідно з даними слідства, Єжова завербували під час тривалого закордонного відрядження.

Як повідомили в СБУ, затриманий помічник-перекладач прем'єр-міністра України Станіслав Єжов збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

При цьому сам Гройсман у п'ятницю, 22 грудня, заявив, що Єжов не мав доступу до державної таємниці.

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ