Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затверджені умови прийому молодших спеціалістів - 2019

Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році.

Документ визначає особливості прийому вступників до закладів освіти, включаючи заклади професійної освіти.

Для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році прийматимуться особи, які здобули базову або повну загальну середню освіту, а також учні, які здобули рівень кваліфікованого робітника.

Вступники на основі базової загальної середньої освіти

Конкурсний відбір для вступу на основі базової загальної середньої освітиздійснюватиметься у формі вступних іспитів, творчих конкурсів або співбесіди.

Для вступників на основі базової загальної середньої освіти прийом заяв та документів від вступників розпочнеться 01 липня та триватиме до 13 липня 2019 року.

Вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди будуть проведені з 14 до 21 липня.

Рейтингові списки вступників, із зазначенням рекомендованих до зарахування осіб, будуть оприлюднені 23 липня. Відповідно, виконання вступниками необхідних вимог до зарахування на місця державного або регіонального замовлення триватиме до 12.00 годин 27 липня.

Вступники на основі повної загальної середньої освіти

Вступники на основі повної загальної середньої освіти подаватимуть заяви про вступ тільки в електронній формі, за виключенням деяких категорій абітурієнтів. Конкурсний відбір для вступу на основі повної загальної середньої освіти здійснюватиметься у формі ЗНО, творчих конкурсів, вступних іспитів або співбесіди.

У 2019 році від вступників прийматимуться сертифікати ЗНО 2017, 2018 та 2019 років, окрім оцінок з англійської, німецької, французької та іспанської мов. Якщо у закладі освіти як конкурсний предмет буде встановлено іноземну мову, вступник зможе подати результати зовнішнього оцінювання з однієї з іноземних мов 2018-2019 років на власних розсуд.

Можливість реєстрації електронних кабінетів та завантаження до них необхідних документів стане доступною 01 липня.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури, у разі необхідності їх проведення, відбуватимуться до 09 липня.

Прийом заяв та документів розпочнеться 10 липня і закінчиться для осіб, які вступатимуть на основі співбесіди або вступних іспитів та конкурсів - 22 липня, для осіб, які вступатимуть тільки на основі сертифікатів ЗНО - 29 липня.

Творчі конкурси мають бути проведені з 01 до 10 липня, вступні іспити з 23 до 28 липня, співбесіди - 23-25 липня.

Рейтингові списки вступників, які вступатимуть на навчання на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів будуть оприлюднені не пізніше 12.00 години 01 серпня. Відповідно, виконання необхідних вимог до зарахування триватиме до 05 серпня.

Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням має відбутись 06 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб не пізніше 16 серпня. Разом з тим, додаткове зарахування на вільні місця за контрактною формою навчання може тривати до 30 вересня.

Вступники на основі рівня кваліфікованого робітника

Конкурсний відбір для вступу на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника відбуватиметься у формі іспиту з української мови та фахових вступних випробувань.

Для вступників на основі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника та всіх інших категорій вступників строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору і зарахування на навчання визначатимуться правилами прийому закладів освіти. При цьому зарахування на місця державного або регіонального замовлення має бути завершено не пізніше 15 вересня.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ