Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Затверджено план заходів щодо вшанування пам'яті Тараса Шевченка

Сьогодні Кабінетом Міністрів з метою забезпечення гідного вшанування пам‘яті Тараса Шевченка, увічнення його творчої спадщини та підготовки до відзначення у 2011 році 150-річчя від дня його перепоховання та в 2014 році 200-річчя від дня народження прийнято розпорядження «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка та 150-річчя від дня його перепоховання». Про це повідомив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Серед основних заходів проведення у навчальних закладах Уроків Кобзаря, лекцій, бесід, читання творів Т.Г.Шевченка, круглих столів, вечорів вшанування, створення циклів теле- і радіопередач про творчу спадщину тощо. Щорічно буде проводитися міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім‘ї вольній новій». Також заплановано видання «Шевченківської енциклопедії» у шести томах.

Планом заходів передбачено і спорудження пам‘ятника Т.Г.Шевченку в селищі Вільшана Городищенського району Черкаської області та здійснення заходів для подальшого розвитку Шевченківського національного заповідника, зокрема проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам‘ятці історії та монументального мистецтва – Могилі та пам‘ятнику поету Т.Г.Шевченку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ