Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Затверджено склад збірної України на Юнацькі Олімпійські ігри-2018

55 юних атлетів представлятимуть Україну на ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх, які з 6 по 18 жовтня відбудуться в аргентинському Буенос-Айресі.
Поіменний склад команди відповідно до здобутих українськими спортсменами ліцензій для участі в Іграх та пропозицій національних федерацій з олімпійських видів спорту затвердив Виконавчий комітет Національного олімпійського комітету України.
Українці виступатимуть в 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.
Наші юні олімпійці, які вибороли право захищати честь України на найпрестижнішому спортивному форумі Планети, представляють 19 регіонів країни.
Треба відзначити, що ще 2 ліцензії (у важкій атлетиці) знаходяться у стадії очікування підтвердження.
В олімпійському Буенос-Айресі протягом 12 днів змагатимуться 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) віком 15-18 років з 206-ти країн, які розіграють нагороди у 32 видах спорту.
Відзначимо, за історію виступів на літніх та зимових Юнацьких Олімпійських іграх українці здобули 70 медалей, двадцять з яких найвищого ґатунку, 22-і срібних й 28 бронзових.
З повним складом юнацької Олімпійської команди на ЮОІ-2018 можна ознайомитися за цим посиланням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ