Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Завдяки волонтерам госпіталь у Винниках отримав велику партію медичних меблів із Німеччини

Сьогодні волонтери «Народної Самооборони» Львівщини передали у Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи, що у Винниках, велику партію якісних медичних меблів із Німеччини.

Це понад тридцять багатофункціональних ліжок, стільки ж матраців і тумб із розкладними столиками. Всю допомогу надав німецький благодійний фонд HOPE. Як говорять у госпіталі, цього вистачить, щоб повністю оновити половину меблів в одному із відділень, які розраховані на 60 місць. А, до слова, одне медичне ліжко, яке можна фіксувати у різних положеннях, вартує 3-4 тисячі євро. Натомість HOPE надав усе безкоштовно, волонтери ж забезпечили перевезення та розмитнення вантажу.

За словами керівника «Народної Самооборони» Львівщини Валерія Веремчука, місяць тому у Львові перебував керівник фонду Вольфганг Понто. Тоді він особисто відвідав госпіталь та вирішив долучитися до допомоги цьому медичному закладу.

«Уже три роки поспіль НОРE у рамках гуманітарної програми Міжнародного допомогового комітету передає через наших волонтерів допомогу з Німеччини для львівських лікарень. Передусім, це дитячі медзаклади, дитячі відділення. Та у госпіталі Вольфганг на власні очі переконався, що і тут їхня підтримка дуже важлива і потрібна. Вже через місяць після свого візиту він організував першу партію вантажу для покращення умов наших військових у госпіталі», - повідомив Валерій Веремчук.

Також він додав, що переконаний у тривалій і успішній взаємодії НОPE і госпіталю.

Нагадаємо, що цьогоріч у березні волонтери вже передавали у госпіталь допомогу з Австрії. Загалом співпраця «Народної Самооборони» Львівщини і Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи триває вже два роки. А за чотири роки існування гуманітарної програми Міжнародного допомогового комітету волонтери привезли з Європи понад 30 фур медичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ