Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завершився проект «Ініціатива підтримки мікро- та малого бізнесу шляхом розвитку туризму у Дрогобицькому районі»

30 вересня 2006 року завершено роботу проекту «Ініціатива підтримки мікро- та малого бізнесу шляхом розвитку туризму у Дрогобицькому районі». Про це повідомляє   Львівська асоціація розвитку туризму.

У рамках проекту було проведено низку „круглих столів” з представниками державного, бізнесового та громадського секторів з метою координації зусиль і ліквідації місцевих бар’єрів на шляху розвитку туризму та стимулювання виділення коштів на встановлення інформаційних знаків на відрізку регіонального туристичного маршруту №11 «Курортний шлях». Проведено в селах Дрогобицького району циклічні дводенні безкоштовні семінари по навчанню власників агроосель, які розташовані вздовж пролягання маршруту №11, що проходить через такі села: Добривляни, Рихтичі, Листвиниця, м. Трускавець, Тустановичі, Мражниця, смт. Східниця, Урич, Підгородці. Проведено ремонт навчального центру на гірській базі Хутор Ровінь та закуплено необхідне офісне та меблеве обладнання, за кошти фонду „Євразія” проведено десятиденний безкоштовний курс і практичні тренінги за участю польських експертів для 30 провідників та інструкторів по туризму в гірській місцевості. Для слухачів курсу було видано посібники «Теорія і практика туристичних походів». Також була проведена сертифікація слухачів.
На переконання партнерів проекту, здійснення вищеперечислених заходів незабаром приведе до підвищення рівня зайнятості населення, а також підсилить захист громадян від безробіття.
Підтримка цього проекту була здійснена Фондом Євразія за рахунок засобів, наданих Агентством США по Міжнародному Розвитку (USAID). Розробником та реалізатором проекту була Львівська асоціація розвитку туризму (ЛАРТ). Проект був розроблений на клопотання Дрогобицької районної державної адміністрації.
Мета проекту - сприяти розвитку сільського зеленого туризму у львівських Карпатах шляхом проведення в селах та населених пунктах тренінгових програм “Як розпочати власний бізнес”, передати досвід облаштування агроосель і місць кемпінгування для туристів, а також у результаті проведеної навчальної програми підготувати інструкторів і місцевих провідників для супроводу туристів по туристичних маршрутах, котрі пролягають в даній місцевості. Завдання проекту: прияти зайнятості місцевого населення, яке проживає на території гірських районів Львівської області шляхом створення нових робочих місць у сфері туризму і надання послуг. Стимулювати розвиток мікро та малого бізнесу орієнтованого на туризм в цій місцевості. З метою залучення туристів ініціювати встановлення інформаційних вказівників на туристичних маршрутах, інформуючи туристів/відпочиваючих про існуючі історико-архітектурні пам’ятки в місцях їх перебування і тим самим надавати туристам інформацію про існуючу тут інфраструктуру.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ