Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра Львів попрощається із захисником Максимом Зіневичем

У четвер, 12 жовтня, Львів попрощається з військовослужбовцем Максимом Зіневичем, який загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.
Фото: ЛМР

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка захисника

Максим Зіневич (01.01.1988-04.10.2023) Уродженець селища Марківка Луганської області.
Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. Після завершення навчання, маючи велике бажання проходити військову службу, вступив до лав 6-го навчального артилерійського полку 169-го навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних Сил України.

Опісля працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Марківський сирзавод».

Протягом 2015-2019 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Повернувшись до цивільного життя, працював у будівельній сфері. У 2021 році закінчив Марківський професійний аграрний ліцей. Захоплювався автомобілями, був вправним майстром з ремонту машин.

У перший день повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну, виконував бойові завдання у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Після переїзду до Львівської області, у лютому 2023 року вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України та боронив державу на території Харківської області. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

У Максима Зіневича залишилися батьки, дружина, двоє дітей та двоє братів.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/298695-zavtra-lviv-poproshchaietsia-iz-zakhysnykom-maksymom-zinevychem

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ