Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра Львів попрощається з Героєм Максимом Лавренком

У вівторок, 4 липня, Львів попрощається з Героєм Максимом Лавренком, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Гарнізонний храм аап. Петра і Павла. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Біографічна довідка Героя

Максим Лавренко («Таблетка») (19.10.1997-01.07.2023) Львів’янин.
Максим Лавренко

Навчався у Ліцеї №45 Львівської міської ради. Закінчив Вище професійне училище №48 міста Львова (сьогодні – Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва»).

Після завершення навчання працював у ресторанній сфері, захоплювався кулінарією. Вільний час присвячував футболу.

У 2018 році за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України. Проходив військову службу у Львові та Херсоні у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Після повернення до цивільного життя працював у будівельній сфері.

Із першого дня повномасштабного вторгнення вступив до лав 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Боровся із загарбниками на території Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей. Окрім виконання бойових завдань, займався польовою кухнею.

У Максима Лавренка залишилися батьки, дружина, донька, тітка, теща з тестем, двоюрідна сестра та племінниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ