Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Завтра Нацбанк введе в обіг пам’ятну монету до 150-річчя Лесі Українки

Завтра, 21 січня, Національний банк України вводить в обіг срібну пам’ятну монету до 150-річчя від дня народження української поетеси, драматурга, перекладачки, громадського діяча Лесі Українки. Про це повідомили 20 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Номінал монети - 20 гривень.

"Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України", - наголошують у Міністерстві культури та інформаційної політики України.

На аверсі - лицевій стороні монети, угорі розмістили напис "Україна", праворуч від якого малий Державний Герб України. Окрім того там розташували композицію, що символізує яскравий, емоційний, багатий світ поезії Лесі Українки: ліворуч на дзеркальному тлі – стилізовані під свічі образи чоловіка та жінки; праворуч – ключ журавлів, над яким номінал та рік карбування монети 20/гривень/ 2021.

На реверсі - зворотній стороні монети, на тлі стилізованих гілок із листям зображено портрет Лесі Українки; ліворуч – роки життя 1871/1913; написи: Леся/ Українка (під портретом), Л. Косач-Квітка/ (в літературі Леся Українка). 

Зазначимо, 150 років з дня народження видатної української поетеси Лариси Косач-Квітки виповнюється 25 лютого 2021 року.

Нагадаємо, у вересні 2020 року під головуванням Міністра культури та інформаційноїх політики відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки.

8 лютого 2018 року Верховна Рада прийняла постанову Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ