Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра розпочнеться додатковий період реєстрації на ЗНО-2021

З 6 до 18 травня триватиме додатковий період реєстріції для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Про це інформує Львівський РЦОЯО.

 Оскільки останній день основного періоду реєстрації припадає на період карантину, зареєструватись можуть усі охочі.

Право на реєстрацію в цей період мають особи, які не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації, а також:

  • проживають (перебувають) на території, на якій у порядку, визначеному законодавством, встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану, якщо останній день реєстрації припадає на період карантину, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану;
  • брали участь в антитерористичній операції та/або у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій;
  • проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них;
  • за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах;
  • мають проходити державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання, але з поважних причин не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (такі особи реєструються для участі в додатковій сесії лише з навчальних предметів, із яких їм будуть зараховані результати зовнішнього незалежного оцінювання як оцінки за державну підсумкову атестацію).

Отже, у 2021 році під час додаткового періоду реєстрації — з 06 до 18 травня включно —  для участі в додатковій сесії ЗНО зможуть зареєструватися всі, хто не зміг зареєструватися протягом 1 лютого - 5 березня.

Щоб зареєструватися для участі в додатковій сесії ЗНО, потрібно:

  • правильно вибрати категорію учасника (якщо Ви вже маєте атестат, ваша категорія - "випускник минулих років");
  • створити й заповнити реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися», розміщеного на вебсайті УЦОЯО у рубриці «ЗНО/ДПА»;
  • підготувати комплект реєстраційних документів і надіслати його до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Комплект реєстраційних документів має містити:

  • оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватись»;
  • заяву для участі в додатковій сесії (формується автоматично одночасно з реєстраційною карткою);
  • засвідчену копію паспорта громадянина України;
  • засвідчену копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років) або список закладу освіти (для випускників поточного року);
  • за потреби інші документи (копію документа про зміну імені/прізвища, медичний висновок про створення  особливих умов для проходження ЗНО, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації іноземною мовою).

Рекомендації щодо реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні розміщено в розділі «Процедура реєстрації». Нагадуємо, що дату подання реєстраційних документів буде визначено за відтиском штемпеля на поштовому конверті.

Цього року додаткова сесія розпочнеться 29 червня тестуванням з хімії, 01 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови, 02 липня – з німецької мови, 05 липня – з іспанської мови, 06 липня – з французької мови, 07 липня – з математики, 08 липня – з фізики, 09 липня – з української мови, а також з української мови і літератури, 12 липня – з історії України, 13 липня – з біології. Завершиться додаткова сесія 14 липня тестуванням з географії. Пункти проведення додаткової сесії створюються, як правило, в обласних центрах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ