Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заява Міністерства фінансів США про додаткову економічну допомогу Україні

ВАШИНГТОН. Сполучені Штати працюють спільно з міжнародними партнерами з метою забезпечити Україну необхідною їй підтримкою у впровадженні реформ, які відновлять економічну стабільність і закладуть основу для стійкого зростання.

В рамках міжнародних зусиль Сполучені Штати мають намір надати уряду України кредитні гарантії на суму 1 мільярд доларів у першому півріччі 2015 року за умови, що Україна продовжуватиме програму реформ, погоджену із Міжнародним валютним фондом (МВФ ). Якщо Україна продовжить рухатися вперед із реформами і якщо того вимагатимуть обставини, адміністрація США буде готова, у взаємодії з Конгресом, виділити додатково 1 мільярд доларів кредитних гарантій наприкінці 2015 року; сумарна підтримка у 2015 році становитиме 2 мільярди доларів. Ці кредитні кошти допоможуть дати можливість уряду України захистити найбільш вразливі верстви населення від наслідків необхідного регулювання економіки. Ця нова підтримка США ґрунтується на майже 340 мільйонах доларів допомоги, що ми надали Україні в 2014 році, окрім державних кредитних гарантій в розмірі 1 мільярд доларів, наданих у травні 2014 року.

Ми вітаємо успіхи української влади – на тлі надзвичайних обставин – в реалізації ефективної програми реформ у співробітництві з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком, яка включає заходи, спрямовані на: (1) боротьбу з корупцією, (2) перебудову енергетичного сектора, (3) реорганізацію фінансової системи (4) зміцнення бізнес-середовища й дотримання принципу верховенства закону та (5) виведення фінансів України на сталий шлях. На сьогоднішній день влада продемонструвала значний прогрес, і цей позитивний рух у напрямку реформ відбувся, незважаючи на дії Росії із дестабілізації ситуації в Криму і на сході України.

Наразі у Києві місія Міжнародного валютного фонду працює з українською владою з метою оцінити її зусилля із проведення реформ та розробити новий пакет економічної підтримки.

«Нас надихає значний прогрес у реформах, якого досягнула українська влада на сьогоднішній день, і ми вітаємо її тісну співпрацю з МВФ та незмінну відданість справі проведення важких, але необхідних реформ», – зазначив міністр фінансів США Джейкоб Дж. Лью. – «Підтримка США, про яку я оголошую сьогодні, буде частиною масштабного міжнародного пакету підтримки, який сприятиме успіху програми реформ в Україні та допоможе, в перспективі, відновити фінансову стабільність, розкрити економічний потенціал і дати можливість народу України ефективніше досягти своїх економічних устремлінь».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ