Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Збереження пралісів та старовікових лісів розглянули на установчій зустрічі

Директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник взяв участь в установчій зустрічі в рамках проєкту «Підтримка довгострокових ініціатив природоохоронних територій щодо збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах з ціллю збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності». Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Проект реалізовується Українським товариством охорони птахів у співпраці із Франкфуртським зоологічним товариством за фінансової підтримки Міністерства екології Німеччини. Зокрема, частина проєкту «Збереження Карпатських пралісів» реалізовується за підтримки Міжнародної кліматичної ініціативи з 2015 року. Фінансується з 2020 року. Бюджет – орієнтовно 1,5 млн євро. Передбачає виконання 7 завдань на території 4 областей України.

«Найважливішим для Львівської області, на мою думку, є підтримка створення, розробка планів управління, забезпечення функціонування і розвиток території національного природного парку «Бойківщина» – зазначив під час зустрічі Руслан Гречаник.

Варто зазначити, що також актуальним в рамках проєкту є моніторинг біорізноманіття, розширення території 9-и національних природних парків, розвиток громад і дружнього до довкілля підприємництва та підвищення екологічної свідомості місцевого населення.  

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та Львівська обласна рада активно підтримують усі плановані заходи. Так, у 2016 році у Сколівському районі створено комплексні пам‘ятки природи «Козій» (216 га) та «Під Парашкою» (252 га), у 2019 – створено 4-и пралісові пам‘ятки природи на території Сколівського, Турківського і Дрогобицького районів: «Сможанська», (23,5 га), «Зубрицька» (26 га), «Тухлянська»(21,7 га), «Східницька» (34 га) та Національний природний парк «Бойківщина» (12240 га) у Турківському районі.

Дякуємо та бажаємо успіху Олегу Дудкіну, Стівену Райту, Василю Мочану, Зоряні Стоцько, Ганні Кузьо, Коріні Ван Кейзіл та всім, хто причетний до реалізації проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ