Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Збірна України вирушила на Всесвітню літню гімназіаду

Як повідомив Урядовий портал, у понеділок, 30 квітня, в аеропорту «Бориспіль» урочисто проводжали національну збірну команду України на Всесвітню літню гімназіаду, яка 2 травня стартує в місті Маракеш (Марокко) і триватиме до 9 травня.

До складу збірної увійшли 45 спортсменів-школярів з різних видів спорту:стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня гімнастика, спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, боротьба вільна, боротьба греко-римська. Серед них переможці й переможниці чемпіонатів світу та Європи, І Гімназіади України, чемпіони національних першостей.

Юних спортсменів вітали перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник Міністра освіти та науки Роман Греба, президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка.

«Те, що саме ви представлятимете Україну на цих змаганнях - не випадковість: кожен з вас вже має досягнення у спорті, і виконав велику роботу. Бажаю всім чесних, цікавих змагань, і, звичайно - перемог, особистих рекордів», - зазначив Ігор Гоцул та передав збірній вітання Міністра молоды та спорту Ігоря Жданова.

Довідково

З 2 до 9 травня в місті Маракеш (Королівство Марокко) відбудеться ХVІІ Всесвітня літня гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). Очікується участь 4000 спортсменів з понад 60 країн світу; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Всесвітню  літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз в два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році за рішенням  Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському  континенті Гімназіада проводиться вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ