Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зелена грядка у кабінеті Гримак та інші політичні події тижня

Журналісти Гал-інфо промоніторили роботу політичних партій та львівських політиків. У цьому матеріалі розповідаємо, чим займалися місцеві посадовці з початку робочого тижня.

Почнемо з Андрія Садового. У понеділок, 5 квітня, Андрій Іванович продавав сміття, а саме компост, який виготовляють із харчових та садових відходів. Окрім цього, 5 квітня він тестував валідатори для впровадження електронного квитка. 

У вівторок очільник Львова відмовився купувати 100 білоруських МАЗів та закликав мерів українських міст, які зараз також стоять перед таким вибором, обирати свого виробника.

У середу Андрій Садовий зустрівся з головою військового комітету НАТО, маршалом Стюартом Пічем. Тепер чекаємо на засідання НАТО у сесійній залі міської ради, бо, за словами Андрія Садового, маршалу Пічу вона дуже сподобалася. 

У четвер, окрім запродовження карантину у Львові, цікавих нових від мера не було, а у п’ятницю Андрій Іванович був відсутній на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Очільник області Максим Козицький, який упродовж минулого року перебував на 16-х різних посадах, цього тижня мав не так багато роботи. Понеділок, з огляду на Facebook-сторінку Максима Козицького, не видався продуктивним. А ось у вівторок очільник області вже дякував голові Львівської обласної ради Ірині Гримак за підтримку “Великого будівництва” та заявляв, що Львівська ОДА оскаржуватиме рішення суду, яким її звинуватили в неврахуванні інтересів громади Малехова під час формування перспективного плану Львівщини.

У середу Максим Козицький підписав Меморандум задля розвитку системи захисту дітей, дав велике інтерв’ю “НТА”, взяв участь у відкритті поліцейської станції в Підберізцівській громаді, а також провів онлайн-зустріч із представниками студентської організації “Ліга студентів Асоціації правників України”.

У четвер очільник області спільно з Іриною Гримак зустрілися з головами районних державних адміністрацій та районних рад.

Для Ірини Гримак, про яку ми вже згадували, цей тиждень виявився нелегким. Окрім приймання подяк від Максима Козицького і спільних з ним нарад, вона була змушена обирати дизайн для свого кабінету. Тож тепер на місці бюсту Степана Бандери красується зелена грядка (дякуємо за спостережливість #Політичнийтреш). Ремонт - справа важлива, але коли ти - очільниця обради, доводиться ще й ставити перед керівниками обласної комунальної аптечної мережі завдання забезпечити в кожному населеному пункті Львівщини продаж населенню найнеобхідніших медикаментів,  а також відвідувати Червоноград, розширювати партнертнерство з громадськими організаціями, та, найважливіше під час локдауну, - обговорювати з нічним амбасадором Львова Чадом Зоратлі організацію масових заходів після пом'якшення карантину. 

Тим часом Олег Синютка (відсилка на 2 місце в мерських перегонах, - ред.) цього тижня писав пости про те, що “Івано-Франківщина не буде полігоном для випробування технологій фальсифікацій, підкупу та адмінтиску на виборчих перегонах”. А у понеділок вранці разом з Миколою Княжицьким та Володимиром В’ятровичем проводив на цю тему брифінг. Окрім цього, Синютка привітав крок Володимира Зеленського щодо членства НАТО, але не забув зазначити, що він “запізнілий”. Окрім вітання з Благовіщенням листівками з Вайберу, Олег Синютка починав свій ранок “з чашки кави та жвавої бесіди з виданням Конкурент у Луцьку”, а також він з “Європейською Солідарністю” не стояв осторонь, а допомагав лікарням протидіяти пандемії. Крім цього, Синютка піарив Луцьк, який не вбили забудови, і Петра Порошенка, який із суфлером представив план боротьби з коронавірусом

Щодо Руслана Кошулинського, то його досі не відпускають вибори на Івано-Франківщині і він продовжує їх коментувати, хоча це вже нікому не цікаво. А ще цього тижня він став дідом. Вітаємо! Інший член ВО “Свобода” - Маркіян Лопачак - також дав велике інтерв’ю, у якому розповів про своє дитинство, про службу в АТО, про декларацію та як з вчителя фізкультури стати секретарем ЛМР. 

Партія “Голос” цього тижня не надто виділилася. Вони обговорювали ваучерні програми для малого бізнесу та “наблизили 15 ОСББ Львова до права користування земельними ділянками біля своїх будинків”.

Найменше цього тижня працювали “Слуги народу” на Львівщині. Виділився лише народний депутат від Львівщини, сертифікований бізнес-тренер, фасилітатор (Wiki), НЛП-практик, Юрій Камельчук, який в етері телеканалу “Апостроф” говорив про про Раду національної безпеки і оборони та про повноваження органу.

Цікаво, що скупчення російських окупаційних військ поблизу українського кордону львівських політиків турбує мало.

Інші політики та партії, якщо і проявляли якісь активності, то вони були малопомітні як для ЗМІ так і для мешканців Львівщини загалом.

Сподіваємося, що наступний тиждень буде більш продуктивним у політичному житті нашого регіону і не обмежиться підписанням меморандумів та урочистим перерізанням стрічок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ