Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленському скерували петицію про візовий режим з Росією

Активіст Сергій Стерненко створив електронну петицію із закликом заборонити в'їзд росіянам або запровадити візовий режим. Її підтримали понад 25 тисяч осіб. Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.
Фото Олена Ляхович

Про це інформує Deutsche Welle.

Електронна петиція з вимогою обмежити громадянам Російської Федерації право на в'їзд до України набрала у четвер, 11 листопада, необхідні для розгляду президентом 25 тисяч голосів. Її створив 2 листопада український активіст Сергій Стерненко.

"Прошу президента України з метою захисту громадян України та національної безпеки держави в умовах триваючої збройної агресії РФ проти України ініціювати запровадження заборони для громадян РФ на відвідування території України або запровадження візового режиму", - йдеться у петиції.

"Тема петиції особливо актуальна з огляду на нинішнє загострення на фронті та стягування російських військ до наших кордонів", - прокоментував цей заклик Cтерненко на своїй сторінці у Facebook.

Глава держави не зобов'язаний виконувати вимоги петиції, які набрали підписи, але повинен обов'язково на них відреагувати. Таку форму звернення до президента України запровадили у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ