Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Зеленський: 4 листопада повинно початися розведення в Петрівському

Україна планує почати розведення у Петрівському на Донбасі 4 листопада за умови, якщо протягом тижня там зберігатиметься тиша.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський після засідання Комісії Україна – НАТО, що проходить в Києві, передає УНН.

"Умовами зустрічі нормандської четвірки було підтвердження тексту формули Штайнмайєра і розведення військ у Золотому і Петрівському. Коли ми кажемо Золоте - ми повинні розуміти, що це Катеринівка. Тобто є 5 ділянок Золотого, 4 з них контролює українська влада і українські військові. Ми почали розведення в Катеринівці. Якщо буде все безпечно у Петрівському впродовж тижня, ви знаєте, повинно бути 7 днів тиші, то 4 листопада ми повинні почати розведення і в Петрівському", - сказав він.

У Мінську заявили, що наступним кроком після Золотого повинно стати розведення в Петрівському

Нагадаємо, за даними штабу ООС, 29 жовтня 2019 року, о 12:00, розпочався процес розведення з обох сторін на ділянці № 2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. У пресцентрі ООС заявили, що “це стало можливим через дотримання режиму тиші протягом останнього тижня".

Офіційно: біля Золотого-4 розпочався процес розведення сил

Водночас у СЦКК 29 жовтня повідомляли, що день перед цим фіксували 5 ворожих обстрілів у 5-кілометровій зоні біля ділянки розведення №2 (Золоте-4).

Командувач ООС 29 жовтня заявив, що останній обстріл ділянки розведення в Золотому зафіксували 18 жовтня, а "обстріл, про який штабом операції повідомлялося напередодні, відбувся не в зоні розведення сил та засобів".

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у районі населеного пункту Золоте-4 продовжують розведення військ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ