Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський анонсував аудит всіх житлових будинків по Україні

На своїй сторінці у Facebook Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття родичам загиблих під час обвалу будинку у Дрогобичі та анонсував аудиту всіх житлових будинків по всій країні.

"Цієї ночі в Дрогобичі під завалами під’їзду чотириповерхового будинку обірвалося життя двох людей. У роботах на місці трагедії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок мобільними телефонами. Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати", - написав Зеленський.

Президент зазначив, що є дві версії обвалу вибух побутового газу та зношеність дерев’яних перекриттів будинку. Однак нагадаємо, що версію про вибух газу спростували у "Львівгазі", а згодом і у ДСНС. 

"На жаль, житловий фонд, особливо в невеликих містах, перебуває здебільшого у незадовільному стані – про капітальний ремонт там не чули ще з радянських часів. Неможливо будувати нову країну, не будуючи чи хоча б капітально не відновлюючи будинки українців. Тому завданням нового уряду буде проведення аудиту всіх житлових будинків по всій країні та розробка у найкоротший термін програми приведення до належного стану старих і зведення нових", - зазначив Президент.

Також Глава держави висловив співчуття родичам загиблих і сподівання, що будинки українців ані вдень, ані вночі не руйнуватимуться з жодних причин.

Нагадаємо, у Дрогобичі укріплюють дах над зруйнованою частиною будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ