Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський анонсував створення президентського університету у Києві

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення Президентського університету в Україні — закладу вищої освіти, який готуватиме "людей майбутнього", і підписав відповідний указ про його створення.
Фото Олена Ляхович

Про це він заявив під час виступу на форумі “Україна 30. Освіта і наука”.

Глава держави пообіцяв, що цей університет "збере в одному місці найкращих викладачів і навчатиме спеціалістів, які зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту держави у дуже важливих, найпріоритетніших та найактуальніших напрямках".

"Для цього університет готуватиме спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, спеціалістів штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічних, енергетичних та біотехнологій", — розповів Зеленський.

За його словами, в університеті безкоштовно навчатимуться "найкращі учні з усієї України", а потім вони працюватимуть і реалізовуватимуться також в Україні "на благо держави та на захист кожного українця". Після цих слів Зеленський продемонстрував ролик-анонс університету, де йшлося, що принцип роботи вищого закладу освіти базуватиметься на особистому, професійному та стратегічному розвитку. У відео йдеться, що в університеті буде багато "практики та прикладних знань".

Зеленський ще раз додав, що університет готуватиме людей, які працюватимуть на державу. Він не пояснив, як держава змушуватиме випускників працювати саме в Україні та де розташовуватиметься заклад, однак пообіцяв, що деталі пояснять інші спікери форуму. Після цього президент підписав указ про створення Президентського університету.

Згодом міністр освіти і науки Сергій Шкарлет уточнив, що університет мають запустити 1 жовтня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ