Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: для нас дуже важлива підтримка США

На безпековій конференції в Мюнхені Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Джеймсом Інхофом. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Глава держави подякував за потужну підтримку України з боку обох палат Конгресу США. Також він висловив подяку Джеймсу Інхофу за важливі зусилля Сполучених Штатів у забезпеченні такої незмінної підтримки.  

Володимир Зеленський підкреслив велике значення військової та безпекової допомоги, яку Україна отримує від США, та висловив сподівання на збільшення її обсягів і розширення напрямів.

ʺЯ відчуваю дуже позитивне ставлення Сполучених Штатів Америки до України. Для нас дуже важлива підтримка СШАʺ, – наголосив Президент України.

Глава держави зауважив, що Україна налаштована на проведення демократичних реформ, ефективної антикорупційної політики.

ʺМи почали реформи у правоохоронній системі. Перезапустили Генеральну прокуратуру, йде велика атестація прокурорів, кілька тисяч прокурорів були звільнені. Їх перевіряють на доброчесність та професійність. Ми також ініціювали багато економічних реформ. Але це все – лише початокʺ, – запевнив Володимир Зеленський.

Також ішлося про реформування сектору безпеки та оборони, зокрема оборонної промисловості за стандартами країн – членів НАТО.  

ʺУ нас буде повне перезавантаження ʺУкроборонпромуʺ, щоб українські оборонні підприємства були ефективними, сучасними та прозорими. Якщо є проблеми, ми в постійному доступі, готові вирішувати всі питанняʺ, – наголосив Президент України.

Він поінформував американських законодавців про перебіг переговорного процесу щодо мирного врегулювання на Донбасі та висловив зацікавленість у більш активному залученні до нього США.

Додатково Володимир Зеленський запросив американських інвесторів до України та розповів про нові програми захисту й підтримки для розвитку бізнесу.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо,14 лютого Зеленський зустрівся з сенаторами США від Демократичної та Республіканської партій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ