Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський і Блінкен зустрілися та провели переговори

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном і розраховує на посилення економічної та фінансової взаємодії України і США.

Про це глава держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

“Завершили переговори із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Ціную особисту залученість до процесу деескалації ситуації навколо України. Вдячний за дієву політичну та безпекову підтримку США. Розраховую на посилення економічної та фінансової взаємодії. Переконаний, жодного рішення про Україну без України не буде”, - зазначив Зеленський.

Згідно з графіком держсекретаря США, після перемовин із главою держави запланована його зустріч із міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та спільний підхід з ним до ЗМІ.

Водночас, як повідомляє УНН Блінкен зазначив, що президент США Джозеф Байден попросив його приїхати сюди з кількох причин. "По-перше, ще раз підтвердити вам, вашим колегам і всім українським друзям підтримку, яку США надають Україні, і ще раз підтвердити те, що зараз, як ніколи, все залежить від українців і ні від кого іншого — вирішити своє майбутнє і майбутнє цієї країни”, - сказав Держсекретар США.

Він нагадав, що на сьогодні близько російських 100 тис. солдат зосереджено біля кордонів України, і у зв'язку з цим існує безпрецедентна загроза Україні.

“Президент попросив мене наголосити на нашій відданості територіальній цілісності України, суверенітету та незалежності”, — зазначив Блінкен.

“Президент хотів, щоб я приїхав і поспілкувався безпосередньо з вами і поговорив з колегами про той тиждень інтенсивної дипломатії, який ми завершили минулого тижня з Росією, і проконсультуватись про наступні кроки, що включає зустріч з міністром закордонних справ РФ Лавровим”, — повідомив голова дипломатії США.

З його слів, США зацікавлені у тому, щоб знайти дипломатичне вирішення конфлікту.

“Зустрічі, такі як сьогоднішня, і консультації, які у мене будуть завтра у Берліні з нашими європейськими партнерами, покликані, щоб ми виступали з однією позицією проти Москви. І саме на цьому президент хоче зосередитись. Наша сила залежить від нашої єдності”, — додав він.

Своєю чергою Президент України подякував США за підтримку, військову допомогу Україні, яка вже надається і буде продовжуватись у майбутньому.

“Думаю, в цілому адженда нашої розмови співпадає, але тим не менш хочеться проговорити деякі речі в деталях. Тому що розвідка у вас прекресна, але ви — далеко за океаном, а ми тут на місці. Я думаю, деякі речі ми знаємо трішки глибше про свою державу”, — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ