Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Зеленський: Ми за те, щоб НБУ був незалежним

Як повідомили у прес-службі НБУ, у Національному банку завершилася зустріч Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра Олексія Гончарука та команди фінансово-економічного блоку Уряду із співробітниками регулятора.
У НБУ відбулась зустріч Володимира Зеленського, Олексія Гончарука та команди фінансово-економічного блоку Уряду із співробітниками регулятора

Звертаючись до працівників центробанку, Президент говорив про інституційну незалежність Національного банку.

ʺМи за те, щоб Національний банк був, є і буде незалежнимʺ, - підкреслив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Голова НБУ наголосив, що для того, щоб зробити стале економічне зростання реальністю, усім, хто зібрався сьогодні в цій залі, треба об’єднати зусилля.

Для Уряду це – структурні реформи. А який внесок Національного банку?

ʺМи відповідаємо за створення надійного фундаменту для сталого економічного зростання. Ми вже багато зробили для цього – приборкали інфляцію, відновили макроекономічну стабільність, лібералізували рух капіталу, оздоровили банківський сектор, створили умови для заощадження коштів і головне – відновлення кредитування.

І в нас є бачення, що робити в подальшому. Зараз ми працюємо спільно з фінансовими регуляторами та учасниками ринку над Стратегією розвитку фінсектору до 2025 року, яка стане орієнтиром для нашої співпраці зі здійснення реформ у майбутньомуʺ, - зауважив Яків Смолій.

Наразі триває спільна нарада Президента, команди центробанку та команди Уряду з питань фінансово-економічного розвитку. Про підсумки зустрічі буде повідомлено окремо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ