Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський наполягає на збереженні санкцій до відновлення миру

Президент Володимир Зеленський переконаний, що єдиним шляхом завершення війни в Україні є дипломатичний, а санкції проти Росії повинні бути збережені до відновлення миру.

Про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Укрінформ.

“Ті, хто відважно захищає Україну, повинні повернутися переможцями. Ми маємо завершити війну та повернути свої території. Але я неодноразово казав: єдиний шлях до цього — це дипломатія, її потужна і дієва зброя — це саме санкції”, - підкреслив Президент.

Зеленський запевнив, що щоразу говорить світовим партнерам про необхідність збереження санкцій, і нагадує тим, хто задумується про їх зняття, що вони втрачають гроші, а Україна — людей.

“У цивілізованому світі платити податки — це нормально, у тому числі задля забезпечення порядку. Санкції — це фактично ті самі жорсткі податки, необхідні для світового порядку. Якщо завгодно — це податок заради миру, і поки його не буде відновлено, санкції повинні бути збережені”, - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі в Києві 12 вересня розпочала роботу 16-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, Зеленський розповів, коли може відбутися його найближчий контакт із Путіним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ