Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський оцінив військову допомогу з боку адміністрації Байдена

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю американському виданню The Washington Post.
Фото Олена Ляхович

Про це інформує пресслужба ОПУ.

Зокрема, Зеленський заявив, що зараз військова підтримка з боку адміністрації президента США Джо Байдена сильніша, ніж була раніше.

"Я думаю, що військова підтримка з боку адміністрації Байдена сильніша, ніж була раніше. Чи вистачить, я скажу ні, але йдеться не про конкретного американського президента. Ми зіштовхуємось із гібридною війною. Нас атакують: військова атака, кібератаки та енергетичні атаки", - сказав Зеленський у відповідь на запитання, чи надавав Байден Україні всю військову допомогу та зброю, необхідні їй для захисту від російського вторгнення.

Водночас під час відповіді на запитання стосовно того, що було отримано і що ще Україна хотіла б отримати від Вашингтона, Президент зазначив:

"Чесно кажучи, я не з тих політичних лідерів, які обговорюють найдрібніші деталі військової підтримки, бо я вважаю, що вони мають бути конфіденційними".

Зеленський наголосив, що якщо цивілізований світ залишить Україну на одинці у протистоянні з Росією, "це буде помилкою всього світу".

"Світ не буде колишнім, якщо трапиться війна, і Європа точно не буде колишньою", - наголосив він.

Зеленський нагадав, що у людей із різних країн "прості нехитрі правила і принципи: не можна вбивати людей; не можна торгувати наркотиками; не можна вчиняти насильство; не повинно бути рабства".

Він зауважив, що "всі ми живемо на Землі і є громадянські правила, правила, які можуть допомогти нам вижити в цьому світі".

За його словами, ситуація в Україні стосується двох країн, "одна з яких нападає на іншу – це моральне питання".

"Не можна захопити чиюсь територію та вторгатися", - зауважив глава держави.

Щодо нещодавньої кібератаки на українські урядові сайти, Президент заявив, що за словами фахівців, є "дуже велика ймовірність", що атака була з Росії.

"Це - не перша і не остання атака. Якщо порівнювати, яка війна небезпечніше: кібератака або звичайна війна, думаю, важко сказати. Я думаю, що набагато небезпечніші ракетно-реактивні постріли і повноцінні авіаційні десанти. Наслідки війни важчі, ніж кібератаки", - заявив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ