Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський підписав указ про збільшення чисельності армії на 100 тисяч

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого чисельність української армії у найближчі 3 роки збільшиться на 100 тисяч осіб.
Володимир Зеленський

Про це Глава держави сказав і підписав указ під час виступу у Верховній Раді, - передає кореспондент УНН.

“Ми - сильна країна, у нас прекрасні дипломати, краще за них лише наші військові. Ми маємо захищати тих, хто захищає нас. Саме для цього зокрема розроблено указ Президента України про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби”, - сказав Президент.

“Цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче трьох мінімальних зарплат, перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактників, розробка концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, членів їх сімей, система кар’єрного зросту офіцерів а також збільшення протягом наступних трьох років чисельності ЗСУ на 100 тисяч осіб професійної армії, створення додаткових 20 бригад Збройних сил України”, - повідомив Зеленський.

З його слів, цей указ - це старт переходу України на професійну армію, він підписаний “не тому, що скоро війна”. Цей документ - для того, щоб скоро і надалі був мир в Україні, зауважив Зеленський.

“І цей указ я з радістю у вашій присутності підписую”, - додав Президент і підписав указ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ