Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський провів консультації із Макроном та Шольцем і скликав засідання РНБО

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку із заявами, які звучали на Радбезі РФ провів консультації із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем, а також скликав засідання РНБО.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

"У зв'язку із заявами, які пролунали на засіданні Ради безпеки Російської Федерації, провів термінові консультації з Еммануелем Макроном і Олафом Шольцем та скликав РНБО", - написав Зеленський у Twitter.

Нагадаємо, що під час розширеного засідання Ради безпеки президент РФ Володимир Путін заявив, що рішення про визнання незалежності самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" буде ухвалено сьогодні.

Перед цим ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати "незалежність" так званих "ДНР" та "ЛНР".

Також ватажки бойовиків Пушилін та Пасічник просять включити пункт “про взаємодію в оборонній сфері до договору про співпрацю з Росією”.

Тим часом Президент США Джо Байден у понеділок проводить зустріч зі своєю командою з національної безпеки щодо Росії та України, - інформує Європейська правда.

Представник Білого дому розповів про зустріч після того, як очевидець агентства бачив, як держсекретар Ентоні Блінкен, міністр оборони Ллойд Остін та генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, прибули до Білого дому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ