Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зателефонував президенту України Володимиру Зеленському і вони обговорили загострення ситуації на Донбасі, а також загибель українських військових.
Володимир Зеленський зустрівся з представниками Світового конгресу українців

Про це інформують на офіційному сайті Глави держави.

Зокрема Столтенберг висловив серйозне занепокоєння щодо російської військової активності довкола України та тривалих порушень режиму припинення вогню. Він запевнив Зеленського, що НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісніть України, а також продовжує тісну співпрацю з нашою державою.

Український президент наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання Плану дій щодо членства в Альянсі.

Зокрема він зазначив:

"Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ".

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, 26 березня, в зоні проведення ООС на Донбасі війська окупантів обстріляли позиції українських військ із забороненого озброєння під Шумами і вбили чотирьох українських воїнів, а ще двох - поранили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ