Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський призначив сина Ігоря Шурми заступником Керівника Офісу Президента України

Указ про призначення Ростислава Шурми заступником Керівника Офісу Президента України опубліковано на сайті Президента України.

"Призначити ШУРМУ Ростислава Ігоровича Заступником Керівника Офісу Президента України.

Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

23 листопада 2021 року", - зазначено в указі №592/2021

Як зазначило видання Leopolis, на цій посаді розповів відповідатиме за економічний блок діяльності Офісу Президента, інформує Офіс президента.

Ростислав Шурма народився 1983 року у Львові. Закінчив Національний університет «Києво-Могилянська академія» («економіка та підприємництво») та Київський економічний університет ім. Гетьмана («економічна теорія»).

Протягом 15 років працював у промисловості. У 2012-2019 рр. обіймав посаду генерального директора заводу «Запоріжсталь». Є членом наглядової ради Державного концерну «Укроборонпром».

П’ять років очолював Запорізьку регіональну організацію партії «Опозиційний блок».

Був кандидатом у народні депутати від «Опозиційного блоку» на парламентських виборах 2019 року, № 6 у списку.

Він також є сином скандально відомого у Львові Ігоря Шурми, який до Помаранчевої революції був секретарем Львівського обкому СДПУ(о). Саму ж партію тоді очолював Віктор Медведчук. У 2004 році активно підтримував Віктора Януковича на виборах.

Ігор Шурма не визнавав ДНР та ЛНР терористичними організаціями, пояснюючи це тим, що «у кожному середовищі є погані люди». У Верховній раді не голосував за визнання Росії країною-агресором. Показово відмовлявся встати у Верховній раді, щоб вшанувати хвилиною мовчання жертв Голодоморів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ