Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський у Грузії провів зустріч з лідеркою Молдови Майєю Санду

Під час робочого візиту до Грузії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Республіки Молдова Майєю Санду.
фото - пресслужба ОПУ

Про це інформує пресслужба ОПУ.

Зеленський привітав Майю Санду з перемогою проєвропейських демократичних сил на парламентських виборах у Молдові та побажав молдовській колезі успіхів у формуванні ефективного уряду.

Сторони обговорили першочергові кроки з активізації торговельно-економічної співпраці, визначивши ключовими напрямами економічної взаємодії двох держав співробітництво у сфері енергетики та реалізацію спільних інфраструктурних проектів.

«Успішна реалізація подібних дво- та багатосторонніх проектів має стати важливим кроком у напрямі посилення диверсифікації та енергетичної незалежності обох країн», – наголосив Президент України.

Особлива увага приділялася також проблематиці розвитку транспортно-транзитного потенціалу України та Республіки Молдова. Сторони погодилися щодо необхідності прискорення реалізації флагманського проекту в цій сфері – будівництва прикордонного мостового переходу через річку Дністер у районі населених пунктів Ямпіль та Косеуць.

Володимир Зеленський проінформував Майю Санду щодо основних завдань та модальності роботи Кримської платформи, підтвердивши своє запрошення молдовській колезі взяти участь в установчому саміті цієї міжнародної ініціативи, а також в урочистих заходах з нагоди відзначення 30-річчя незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ