Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський очікує від Швеції допомоги у відновленні інфраструктури Донбасу

Україна розраховує на допомогу Королівства Швеція у відновленні інфраструктури, зокрема на Донбасі, наголошує Президент Володимир Зеленський, - інформує прес-службі Глави держави.

ʺСьогодні я звернувся до пана Прем’єр-міністра з проханням про подальшу допомогу Швеції у відновленні інфраструктури й особливо – інфраструктури Донбасуʺ, – сказав Глава держави за підсумками переговорів з Прем’єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном.

Президент також наголосив, що Україну та Швецію пов’язує розуміння викликів для європейської безпеки.

ʺМи вдячні за незмінну підтримку Швецією суверенітету та територіальної цілісності України та за чітку позицію щодо збереження і продовження санкційного тиску на РФʺ, – зазначив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Стефан Левен наголосив: ʺМи засуджуємо російську агресію на сході України та незаконну анексію Криму Росієюʺ.

За його словами, Швеція високо цінує зусилля, яких докладає Україна для вирішення воєнного конфлікту на Донбасі.

ʺУкраїна продемонструвала готовність до компромісу, і зараз настав час для Росії взяти відповідальністьʺ, – наголосив Прем’єр-міністр Швеції.

Відповідаючи на запитання журналістів, Стефан Левен зазначив, що позиція Швеції щодо санкційного тиску залишиться незмінною. ʺСанкції були запроваджені з певних причин – конфлікт на сході України та анексія Криму. Поки причини цих санкцій існують – санкції продовжуватимутьсяʺ, – резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ