Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський виступив на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі лідерів держав Joint Expeditionary Force.
Президент України Володимир Зеленський

Ось його тези:

  • Роками ми чули про нібито відкриті двері в НАТО, але зараз вже почули, що нам туди не увійти, і ми це визнаємо. Зараз ми не претендуємо на активізацію 5-ї статті закону про НАТО. Ми говоримо, що наше небо потрібно захищати так, як і небо Альянсу. Повинна бути впевненість, що не буде самогіпнозу про Третю світову війну. Зараз цієї впевненості не буде.
  • Якщо ми не можемо увійти у відкриті двері, то ми маємо співпрацювати з тими, хто може нам допомогти захиститися. 
  • Російські пропагандисти зараз вже зазначають, що війна в Україні - це тільки початок. Будуть і інші країни Європи. Це все про вас, тих, хто зараз мене слухає. Вони говорять про це, коли вже є санкції. Агресивні плани росії не розвалились і можна зрозуміти чому. Світ мовчить про захоплення російськими військами двох атомних станцій. Ми чуємо слова, цього замало. Вони обстріляли найбільшу атомну станцію в Європі, поставили під загрозу об’єкти в Чорнобилі. Яку відповідь вони отримали на це? Практично жодної. 
  • Багато компаній не припинили співпрацю з ворогом. Нестле, Філіп Моріс не звертають уваги на наших вбитих дітей та зруйновані будинки, Райфайзен та інші банки проводять криваві російські гроші. Який висновок з цього? Це обман, такий самий як з небом. Чесно кажучи, я не бачу, хто нам може допомогти. Немає жодного механізму впливу на корпорації, світ не може нічого зробити. Санкційна політика має бути такою, щоб навіть подумати про війну ніхто не міг. Потрібна заборона для російського флоту користуватись портами світу, потрібно відключення російських банків від SWIFT, визнання російської держави державою-терористом, бо це так і є. І потрібне ембарго на будь-яку торгівлю з росією. Це потрібно для нас, але це потрібно для вас, для всього світу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ