Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі

фото - пресслужба ОПУ
фото - пресслужба ОПУ
фото - пресслужба ОПУ
фото - пресслужба ОПУ
1/2
Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Республіки Польща взяв участь в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції 3 травня.

Про це інформує пресслужба ОПУ.

Володимир Зеленський привітав Президента Польщі Анджея Дуду з цією датою.

«Демократичні цінності – ознака історії Польщі. Шаную польську традицію законотворчості та впровадження реформ. Конституція Польщі була проявом прагнення до справедливості, яке об'єднує наші країни та всю європейську спільноту», – наголосив Глава держави.

Для Польщі День Конституції 3 травня особливо важливий, адже саме цим документом було урівняно права деяких верств населення, поділено владу на законодавчу, виконавчу та судову, він став основою польської демократії, його й досі глибоко шанує народ Польщі.

Саме тому для відзначення 230-річчя Конституції 3 травня Президент Республіки Польща Анджей Дуда запросив лідерів чотирьох дружніх держав. Крім Президента України Володимира Зеленського, в урочистостях взяли участь Президент Естонії Керсті Кальюлайд, Президент Литви Гітанас Наусєда та Президент Латвії Егілс Левітс. Глави держав підписали спільну декларацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ