Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Зеленський закликав до розробки "паспортів вакцинації" в Україні

Під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, яка відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського було порушено питання запровадження в нашій країні системи "паспортів вакцинації".
Фото Олена Ляхович

Про це інформують у пресслужбі Глави держави.

Зокрема Зеленський сказав, що ці «паспорти» вже розробляються багатьма розвиненими країнами, які активно працюють над створенням колективного імунітету проти коронавірусу. До них належать: країни ЄС, США, Ізраїль та інші.

Він вважає, що і в Україні потрібно розробити свою систему відповідної «паспортизації». Також для стримування поширення коронавірусної хвороби необхідно вакцинувати 70% дорослого населення.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що МОЗ і Мінцифри від самого початку стежать за якістю даних у реєстрі вакцинованих. Це дасть змогу відображати «паспорти вакцинації», коли це буде необхідно.

Додатково

Нагадаємо, раніше стало відомо, що єдиний для громадян всіх 27-ми країн Європейського союзу сертифікат здоров'я буде доступний з 15 червня. Документ буде містити інформацію про вакцинацію від COVID-19.

Заступник міністра охорони здоров'я України Ярослав Кучер на своїй сторінці у Facebook повідомив, що наразі функціонал МОЗ потенційно дозволяє видавати "цифрові зелені сертифікати" (Digital Green Certificate) за прийнятим у нашій державі стандартом.

В Україні запровадження розпочнеться одразу після остаточного рішення в Євросоюзі щодо запуску такого документа.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, Міністерство охорони здоров'я ухвалило рішення про розширення "червоної" зони карантину до 11 регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ