Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський закликав Сенат США підтримати санкції проти Nord Stream 2

Зеленський закликає Сенат США підтримати санкції проти Nord Stream 2
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на Твіттер глави держави.

“Дякую сенаторам Чаку Шумеру і Теду Крузу за згоду поставити на голосування зупинку російського "Північного потоку – 2". Україна просить усіх своїх друзів у Сенаті США підтримати закон про захист енергетичної безпеки Європи S.3436”, - написав Зеленський.

Варто зауважити, що Сполучені Штати Америки неодноразово запевняли у тому, що можуть запровадити санкції проти "Північного потоку-2" у разі його запуску та виникнення небезпечної ситуації в енергетичній сфері для України.

“Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку-2", програла в німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ