Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський закликав Туска до посилення санкцій щодо РФ

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з Президентом Європейської ради Дональдом Туском поінформував останнього про триваючу російську агресію на Донбасі та у Криму, висловив вдячність за незмінну позицію ЄС на підтримку України та закликав до подальшої консолідації міжнародних зусиль та посилення санкційного тиску з тим, щоб повернути мир в Україну.

Про це заявив Зеленський за результатами зустрічі з Туском у Брюсселі, передає кореспондент УНН.

“Я поінформував сьогодні пана Дональда Туска та інших партнерів про триваючу російську агресію на Донбасі та в Криму, висловив вдячність за незмінну позицію ЄС на підтримку України та закликав до подальшої консолідації міжнародних зусиль та посилення санаційного тиску з тим, щоб повернути мир в Україну. Це моя головна місія як кожного громадянина України”, — сказав Президент.

З його слів, з Туском вони також обговорили ситуацію щодо незаконного затримання в РФ громадян України, в тому числі 24-х військових моряків, а також спільні зусилля України і ЄС у боротьбі за їхнє звільнення.

Нагадаємо, 5 червня президент Європейської ради Дональд Туск зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

4-5 червня відбувається візит Президента України до інституцій Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі.

Напередодні Зеленський зустрівся з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ