Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Згадати думки великих українців про мову – гвардійці запустили естафету українських виразів

1/2
Як повідомили у прес-службі Національної гвардії України, у День української писемності та мови гвардійці 2 Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України вирішили розпочати естафету з висловів відомих українців про мову.

Слова, які роками підіймали патріотичний дух українського народу, вони фотографують та створюють колаж. Далі планують передавати естафету іншим підрозділам та частинам гвардії. 

«Таким чином ми хочемо нагадати українцям про важливість нашої рідної мови, - розповідає офіцер з комунікації 2 Галицької бригади молодший лейтенант Аліна Новікова. – Щоб кожен новостворений колаж торкнувся чийогось серця та нагадав про те, яка наша мова є милозвучна, та якою кров’ю далось нам право вільно нею спілкуватись». 

Перші фото зробили військовослужбовці управління та 1 батальйону бригади, що дислокуються у Львові. Самі гвардійці сподіваються, що ідея знайде підтримку серед побратимів. Свої роботи вони будуть викладати в мережі Internet з хетштегом #МоваНацгвардії.

Підтримали своїх товаришів і військовослужбовці військової частини 4114, яка дислокується у місті Львові. «Насправді українська мова є ДНК нашої нації. Вона мелодійна, багата та розмаїта. Наприклад слово «горизонт» має 12 синонімів, а іменник має сім відмінків, один з яких кличний. Такі факти має знати кожен. Українські вирази має знати кожен, саме українські, а не русизми, які ми чуємо кожного дня. Саме тому гвардійці нашої військової частини із задоволенням підтримали наших товаришів», - розповів заступник командира військової частини 4114 по роботі з особовим складом підполковник В’ячеслав Лемещук.

Гвардійці закликають всіх розмовляти правильно не лише в День української писемності та мови, а постійно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ