Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Згуладзе каже, що поліція буде за дільничного, даїшника і детектива

Патрульні поліцейські поступово можуть витіснити дільничних - служби дільничних і патрульних поліцейських поступово зливатимуться. Про це сказала перший заступник глави МВС Ека Згуладзе в інтерв'ю газеті "Сегодня" № 179, відповідаючи на запитання чи залишаться дільничні після реформи МВС, чи їх замінять патрульні поліцейські.

"Давайте поговоримо про це, але трішки, тому що через 3-4 тижні ми подамо концепцію реформи в цьому напрямі. Дільничні входять до складу блоку "Громадська безпека" (як і патрульна поліція), одного з шести блоків, за нинішньою концепцією, Нацполіції. Служби дільничних і патрульних поліцейських поступово зливатимуться. Але це пізніше, потрібно всіх підготувати і подивитися, як це працює", - сказала Згуладзе.

Вона також підтвердила, що в перспективі патрульний поліцейський замінить собою і дільничного, і даїшника, і пепеесника, що допоможе оптимізувати витрати.

Говорячи про роботу над реформою, Згуладзе зазначила, що в перспективі оперативний і слідчий блок зіллються, а нові поліцейські будуть і новими детективами.  

"Мабуть, найскладніший і найцікавіший блок - оперативний і слідчий. За законом, зараз ці служби розділені. Але по суті вони завжди взаємозв'язані, і я їх бачу разом. Так, за коаліційною угодою в майбутньому розглядається перехід на принцип роботи детектива, що об'єднує в собі обидві ці функції. Але до такого принципу ми повинні підготуватися", - пояснила Згуладзе.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ