Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Жданов: Російська спортивна мафія отримала удар від українського шашкіста

Російська спортивна мафія отримала черговий удар. Цього разу від принципової української позиції нашого шашкіста Юрія Анікєєва, Федерації шашок України, Міністерства молоді та спорту. Так міністр молоді та спорту України Ігор Жданов прокоментував на своїй сторінці у Фейсбук рішення Міжнародного спортивного суду в Лозанні (CAS) у справі відомого українського гросмейстера, який відстоював свою правоту в боротьбі з проросійською Міжнародною федерацією шашок (IDF).

"Вітаю Юрія Анікєєва з перемогою в суді над проросійською міжнародною федерацією шашок (IDF), правління якої знаходиться у Санкт-Петербурзі. Міжнародний спортивний суд Лозанни виніс вердикт, згідно з яким всі претензії IDF до українського спортсмена вважаються недійсними, а 3-річна дискваліфікація повністю анульована", - зазначив Жданов.

Як повідомляв 2016 року Укрінформ, Міжнародна федерація шашок (IDF)  дискваліфікувала чемпіона світу українця Юрія Анікєєва, не допустивши його, лідера світових шашок, на чемпіонат Європи в Грузії. Юрій тоді розповів, что його усунули від змагань за проукраїнську позицію, зокрема, за те, що він носив вишиванку. За словами Анікєєва, владу в цій "міжнародній федерації" захопили росіяни, маючи у президії шість чоловік з восьми...

2 липня 2018 року  CAS виніс вердикт, згідно з яким усі претензії IDF до українського спортсмена вважаються недійсними, а 3-річна дискваліфікація з 16 грудня 2016 року по 15 грудня 2019-го повністю анульована. Міжнародна федерація шашок зобов'язана виплатити Юрію Анікєєву 5 тисяч швейцарських франків у якості компенсацію. Крім того, IDF понесе витрати за хід судового процесу в CAS. Як зазначається в рішенні суду, цей вердикт остаточний і оскарженню не підлягає.

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ