Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Жіноча збірна України з гандболу поступилась Норвегії

Жіноча збірна України стартувала у відборі до чемпіонату Європи виїзною поразкою проти збірної Норвегії, яка є чинним чемпіоном Європи та світу, а також володарем бронзи Олімпіади-2016.

Всупереч старанням нашої команди створити сенсацію на арені норвезької комуни Схьордал не вдалось, проте українки перевірили свої готовність до матчу з головним конкурентом в боротьбі за путівку на чемпіонат Європи збірною Хорватії. Нагадаємо, поєдинок проти хорваток пройде 1 жовтня у Сумах в манежі СумДУ. Початок о 19.00. Збірна України дуже сподівається на підтримку своїх вболівальників

В основному складі нашої команди проти Норвегії грали Юдіт Балог у воротах, Анна Редька – розігруюча, Ірина Глібко – ліва півсередня, Ольга Лаюк – права півсередня, Вікторія Борщенко – ліва крайня, Наталія Воловник – права крайня, Ольга Передерій – лінійна. При переході до оборони замість Наталії Воловник виходила лінійна Лілія Горільська, яка разом з Ольгою Передерій утворювала зв’язку в центральних захисників. 

Норвегія грала дуже швидко і втрати українок в нападі неодмінно призводили до блискавичних переходів господарок від захисту до атаки, зупинити які було дуже складно. Наша команда чинила відчайдушний супротив і також була націлена на контратаки, проте через помилки у виконанні команда недорахувалась кількох голів. 

Розігруюча Леся Смолінг із 4 голами стала однією з найбільш результативних у збірній України, більше тільки у Вікторії Борщенко, яка жодного разу не схибила у виконанні семиметрових.  У господарок по 8 голів забили найкраща лінійна норвезького чемпіонату двох попередніх сезоні Карі Скаар Браттсет та  права крайня Маріт Росберг Якобсен. 

В іншому матчі групи Хорватія вдома переграла Швейцарію 32:28 (19:12). 

Норвегія – Україна 35:23 (19:13)

27 вересня. Схьордал. 2300 глядачів (місткість арени - 2850).  

Норвегія: Lunde, Solberg; Arntzen 1, Veronica Kristiansen 4, Jeanett Kristiansen, Ingstad, Mork 6, Oftedal 2, Larsen Aune,  Skaar Brattset 8, Loeseth, Waade, Kurtovic, Herrem 3, Solberg 3, Jacobsen 8.

Україна: Тимошенкова, Балог, Гілязетдінова; Борщенко 5, Глібко 3, Горільська, Передерій 3, Редька 3, Смолінг 4, Лаюк 1, Стрюкова, Поляк, Савчин, Воловник 3, Гайкова, Фурманець. Головний тренер: Борис Чижов.  

Семиметрові 3/3 – 5/5

Двохвилинні штрафи 3 – 6

Група 1

1. Норвегія - 2

2. Хорватія - 2

3. Швейцарія - 0

4. Україна – 0

2 тур. 1 жовтня. Україна – Хорватія, Швейцарія - Норвегія

Україна – Хорватія

Суми. 1 жовтня. Манеж СумДУ

Початок – 19.00

Відбірний турнір до чемпіонату Європи-2018

ФГУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ