Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Жовківське відділення Личаківської ОДПІ підвело підсумки роботи за 5 місяців 2016 року

Жовківське відділення Личаківської ОДПІ підвело підсумки роботи за 5 місяців 2016 року, - Управління організації роботи ГУ ДФС у Львівській області.

1.​ 14,4 млн. гривень податку на прибуток від платників Жовківщини

Протягом пяти місяців 2016 року від суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку у Жовківському відділені Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, до Державного бюджету надійшло податку на прибуток в сумі 14,4 млн. грн. У травні 2016 року до бюджету надійшло  2,9 млн. гривень, а це на 1,9 млн. грн. більше ніж у травні 2015 року.

2.   Жовківські платники сплатили до бюджету понад 51 млн. грн. єдиного соціального внеску

У 2016 році платники податків, які перебувають на обліку у Жовківському відділені Личаківської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, перерахували до бюджету 51,7 млн. грн. єдиного соціального внеску. Зокрема, у травні до бюджету надійшло 9,4 млн. грн.,

3.  У районну казну надійшло 10,2 млн. гривень єдиного податку

Протягом п’яти місяців 2016 року платники у Жовківського відділеня Личаківської ОДПІ перерахували до місцевих бюджетів 10,2 млн. грн. єдиного податку, що на 3,9 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2015 року. Фізичні особи-підприємці сплатили 7,9 млн. грн. єдиного податку, юридичні особи – 2,3 млн. гривень.

Важливо, що єдиний податок сплачується безпосередньо до місцевих бюджетів, тож платники спрямовують свої податки на розвиток та благоустрій свого міста чи села.

4.   Податок на нерухомість поповнив місцеві бюджети Жовківщини на 420 тисяч гривень

Впродовж січня-травня цього року до місцевих бюджетів Жовківського району юридичні та фізичні особи – власники житлової та нежитлової нерухомості вклали 420,1 тис. грн., що становить 134,0 відсотків від очікуваних надходжень. У порівнянні із аналогічним періодом 2015 року надходження зросли на 216,7 тис. гривень.

5.   До Державного бюджету надійшло 42,1 мільйони гривень

Впродовж січня-травня 2016 року до Державного бюджету платники Жовківського району сплатили 53,5 млн. грн. податків та зборів, що становить 104,7 відсотків прогнозних надходжень. Це на 11,0 млн. грн. більше, як за перших пять місяців 2015 року. Зокрема у травні державний бюджет отримав 11,4 млн. грн.

 6.   У 2016 році місцеві бюджети Жовківського району отримали 73 мільйони гривень

Платниками, які перебувають на обліку у Жовківському відділені Личаківської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області,  з початку року  сплатили до місцевих бюджетів Жовківського району 72,9 млн. грн. податків та зборів, що на 16,3 млн. грн., більше, ніж очікувалось та на 25,6 млн. грн. більше, як у січні-травні 2015 року.

Зокрема, надходження до місцевих бюджетів травні 2016 року склали 17,2 млн. грн., що на 3,8 млн. грн. більше запланованого.

7.​ Плата за ліцензії у Жовківському районі у 2016 році становить 420 тис. гривень

Суб’єкти господарювання, які придбали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами на території Жовківського району, протягом п’яти місяців цього року перерахували в бюджет 491,2 тис. гривень. Приріст надходжень з плати за ліцензії у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 83,9 тис. гривень. Зокрема, у травні до бюджету надійшло 112,0 тис. грн. плати за ліцензії.

8. акцизний податок поповнив місцевий бюджет Жовківського району на19.5 млн. гривень

Протягом пяти місяців 2016 року платники податків Жовківського відділеня Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, які виготовляють або реалізовують підакцизну продукцію, перерахували до місцевого бюджету 19,5 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, зокрема у травн цей платіж становить 5,3 млн. грн.. Виконання доведених завдань з початку року склали127,7%.

9.Надходження від депозитних вкладів збільшились

У 2016 році платники Жовківського відділеня Личаківської ОДПІ сплатили до Державного бюджету 674,6 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів, для порівняння-у січні- травні 2015 року надходження складали 491,3 тис гривень.

 Податкові фахівці нагадують, що обов’язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід. Всі фінустанови, в тому числі банки та кредитні спілки, при нарахуванні процентів виконують роль податкових агентів. Вони зобов’язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи. Банківська установа перераховує ПДФО до бюджету із сум процентів, нарахованих за податковий (звітний) місяць у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу. 

10. Адміністративною послугою з отримання Довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету у 2016 році скористались 125 платників Жовківського району

Адміністративна послуга з видачі Довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету надається в Центрі обслуговування платників Жовківського відділеня Личаківської ОДПІ. Як правило, таку довідку отримують суб’єкти господарювання для участі в тендерах, державних закупівлях та для вирішення інших фінансово-господарських питань.

Нагадаємо, Порядок видачі довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами ДФС затверджено Наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.10.2013р. №567 зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31.10.2013 р. за  № 1842/24374.

Так, для отримання Довідки заявник особисто (або уповноважена на це особа) подає до органу ДФС, за основним місцем обліку, заяву за встановленою формою. Платники податків, які подають звітність засобами електронного зв’язку, можуть отримати Довідку в електронній формі.

Заява складається з обов'язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, що передбачає надання органом ДФС Довідки, та із зазначенням найменування підприємства (установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано платником податків.

Довідка видається безоплатно протягом 5 робочих днів з дня отримання такої заяви органом ДФС за умови відсутності у платника заборгованості зі сплати податків перед бюджетом. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ