Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналісти оприлюднили зарплати співробітників СБУ та вартість їхніх авто

Співробітники Служби безпеки при скромних офіційних зарплатах користуються автомобілями вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

Про це йдеться в сюжеті-розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти звернули увагу, що працівники СБУ пересуваються на коштовних автомобілях.

Зарплати в головному управлінні СБУ в Києві та Київській області варіюються від 4 до 16 000 гривень, йдеться в розслідуванні. При цьому деякі співробітники спецслужби щоранку приїжджають на роботу на автомобілях вартістю від 30 до 100 тисяч доларів.

Зокрема перший заступник голови СБУ, начальник головного управління у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю центрального управління СБУ Віктор Трепак їздить на роботу на Toyota Land Cruiser Prado.

Журналісти поцікавилися декларацією Трепака, але він виявився єдиним в управлінні СБУ, хто не оприлюднив власні статки на офіційному сайті. Декларація з'явилася майже через тиждень після запиту журналістів. У документі вказано, що Toyota Land Cruiser знаходиться у власності родини Трепака, йдеться в сюжеті.

Начальник головного управління СБУ в Києві та Київській області Михайло Глуговський запевняв журналістів, що у його відомства немає парковки біля будівлі. Водночас журналісти з'ясували, що в розпорядженні співробітників СБУ є відразу кілька парковок, на яких чимало машин класу "люкс".

За словами Глуговського, за останні 3 місяці за підозрою в корупції було затримано 25 офіцерів СБУ і процес очищення відомства від корупції триває.

Як відомо, під час зйомок авто біля головного управління СБУ в Києві області на знімальну групу силовики вчинили напад.

"Голова служби Василь Грицак публічно пообіцяв свою допомогу в ідентифікації оперативних співробітників задля їхньої безпеки, проте – нічого не зробив", - зазначив Ткач.

"Ми надіслали офіційний запит до СБУ з проханням допомогти ідентифікувати героїв сюжету. Проте, відповідь від СБУ прийшла тоді, коли в сюжет технічно неможливо внести будь-які зміни", - додав він.

Водночас Служба безпеки намагалася зашкодити виходу в ефір сюжету.

"Наша редакція вважає такі дії СБУ новою спробою тиску на журналістів, а посилання на потенційну приналежність зафіксованих людей до учасників АТО – зухвалою спробою прикрити небажання викривати корупціонерів у власних лавах", - зазначив Ткач.

УП

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ