Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналісти провідних видань висловились про ймовірність імпічменту Трампа

Ймовірність оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампау на разі становить приблизно 20%, вважають ведучий програми Fareed Zakaria GPS на CNN Фарід Закарія та ведучий програми HARDtalk на BBC Стівен Сакур. Про це вони сказали на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління", організованої Фондом Віктора Пінчука.

"На початку минулого року я би сказав, що шанс імпічменту Трампа лише 5%, зараз – 15-20%, але я все одно думаю що ймовірність насправді мала. Але те, що всі ці люди (Пол Манафорт та інші фігуранти розслідування "російської справи" - ред.) співпрацюють з Робертом Мюллером по суті підвищує шанси", – сказав Закарія.

Президент США робить багато кроків, які підтримуються його виборцямиТвитнутьПоделиться

"Він зменшив податки, дерегулював економіку, призначив консервативних суддів. Він більше стверджується в різних сферах, які стосуються закону й порядку - консерваторам це приємно. Він зробив набагато більше, ніж визнають його вороги", - додав він.

В свою чергу Сакур погодився, що розслідування спеціального прокурора Мюллера підвищує ймовірність імпічменту.

"Роберт Мюллер чітко зачепив саме те болюче місце, де можна розслідувати і Дональда Трампа очевидно це дуже турбує", - сказав він.

Є ймовірність близько 10-20% відсотків, що Дональд Трамп не добуде свій термін на посту президента.ТвитнутьПоделиться

"Звичайно це буде жахливо, ситуація буде токсичною і поляризованою", - підсумував Сакур.

У Мистецькому арсеналі в Києві триває 15-та щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Майбутнє покоління всього" (The Next Generation of Everything). Цьогорічна зустріч YES присвячена майбутньому та підготовці до прийдешніх критичних змін. Пряму трансляцію із форуму дивіться на DT.UA.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ