Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителям Львівщини рекомендують зменшити використання електроенергії у пікові години

Органи місцевого самоврядування також закликають вжити певних заходів, які допоможуть стабілізувати роботу об’єднаної енергетичної системи України.

Як повідомляють на сайті ЛОДА, вжити заходи необхідно у зв'язку з дефіцитом електроенергії внаслідок ракетних ударів ворога по українських електростанціях.

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик наголосив на необхідності економії вуличного освітлення, підсвічування фасадів та мінімізації роботи фонтанів. Він також звернувся до жителів Львівщини максимально зменшити використання електричної енергії у пікові години з 7:00 до 10:00 та з 17:00 до 23:00.

Зазначається, що для збереження балансу в енергосистемі та забезпечення наявності енергії у будинках та на підприємствах потрібні спільні зусилля влади та населення. Технічний директор ПрАТ "Львівобленерго" Роман Іванців закликав підписуватися на офіційні чат-боти в Телеграмі та Вайбері для отримання актуальної інформації про відключення.

Уряд також розглядає можливість скасування ввізного мита та ПДВ на енергетичне обладнання та спрощення митних процедур, що дасть змогу громадянам і бізнесу забезпечити себе альтернативними джерелами енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ