Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

Зі Львівщини на фронт передали мобільний шпиталь, який не має аналогів у світі

Мобільний шпиталь, обладнаний двома операційними столами, п‘ятьма реанімаційними, стоматологією, апаратами УЗД та ШВЛ, моніторами життєдіяльності та іншими засобами для надання первинної медичної допомоги.
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
Мобільний шпиталь (Фото: ЛОВА)
1/3

Такий шпиталь повністю пристосований до сучасних умов ведення війни та не має аналогів ні в Україні, ні у світі, повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. 

"Усі пристрої мають безперебійне живлення, що вкрай важливо, коли ворог прицільно б’є по енергооб’єктах. Крім того, на відміну від стаціонарних, цей госпіталь може розташовуватись значно ближче до зони, де тривають бої, – за 20-30 кілометрів від неї. Це дозволяє швидше стабілізувати поранених, збільшити їхні шанси на виживання і зменшити ймовірність важких наслідків для здоров’я", — розповів він.

Одночасно у мобільному шпиталі можуть надавати допомогу до 10 пораненим і стабілізувати понад 80 людей на добу.

За словами Максима Козицького, шпиталь створили німецькі інженери та лікарі, багато з яких є вихідцями з України, у співпраці з ГО «Інноваційний фонд».

"Перш ніж конструювати госпіталь, вони з’ясували потреби наших воїнів, вивчили досвід НАТО й облаштували на базі автобуса Mercedes-Benz розробку, яка зараз єдина у своєму роді", — наголосив начальник ОВА.

Створили шпиталь німецькі інженери та лікарі, багато з яких є вихідцями з України, у співпраці з ГО «Інноваційний фонд». Перш ніж конструювати госпіталь, вони з’ясували потреби наших воїнів, вивчили досвід НАТО й облаштували на базі автобуса Mercedes-Benz розробку, яка зараз єдина у своєму роді.

Вартість шпиталю – 150 тисяч євро. Суму зібрали німці й українці, що проживають в Німеччині, усього за півтора місяця за допомогою українського товариства та громади міста Рансбах-Баумбах.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ