Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зі ЗСУ "з ганьбою" звільнено заступника начальника Генштабу

За систематичне невиконання умов контракту щодо забезпечення тилових служб бригад Збройних Сил України був звільнений заступник начальника Генштабу Володимир Хижий. Про це у себе в Facebook написав помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"Міністр оборони Степан Полторак і заступник начальника Генштабу Володимир Хижий. Генерал армії і генерал-лейтенант. Обидва назавжди увійдуть в історію ЗСУ. З різних причин, з різних приводів. Але надзвичайно унікальний (поки) привід - один генерал звільнив іншого генерала. Не відправив на пенсію, не просто "за станом здоров'я", а з формулюванням "за систематичне невиконання умов контракту", - йдеться в повідомленні. 

За словами Бірюкова, це перший випадок в історії українських Збройних Сил, коли генерал звільнений "з ганьбою". "І не останній", - прогнозує він. 

Наказ про звільнення Хижого відбувся 18 лютого, а 20 лютого він був виключений зі списків військової частини. Однак 23 лютого, за словами помічника глави Міноборони, Хижий виписався з Києва і прописався в Жмеринці. 

"Зроблено це для того, що 29 лютого Хижий подає до Вінницького адмінсуду позовну заяву проти Міноборони. Вимагає зняти з нього стягнення, поновити на посаді", - пояснив Бірюков. 

Причинами для звільнення він, зокрема, називає пожежу на складі снарядів для РСЗВ в Сватове, незадовільну підготовку навчань ССО в Хмельницькому і  скандал з умовами утримання військовослужбовців 53-ї бригади на полігоні Широкий Лан. 

На час публікації новини коментар прес-служби Міноборони щодо звільнення генерала-лейтенанта ЛІГА.net взяти не вдалося.

Ліга.нет

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ