Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Зірки польського джазу виступлять у Львові

Із 3 по 12 грудня культовий фестиваль «Jazz Bez» святкуватиме своє п’ятнадцятиріччя. 2001 року «Jazz Bez» одночасно розпочався у Львові та Перемишлі. Тепер джазова федерація розрослася вже більш наж на десять міст України і Польщі. Цього року джаз лунатиме у Краматорську, Тернополі, Луцьку, Рівному, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Одесі, Мостиськах, а також в польських Новіцах, Любліні, Перемишлі, Вроцлаві, Білостоку та Варшаві, повідомили організатори.

У Львові, який залишається центром фестивалю, традиційно виступить ціла низка зірок польського джазу. Цієї зими «Jazz Bez» привезе до Львова відкриття року в Польщі – гурт «Vehemence Quartet», які нещодавно здобули гран-прі найпрестижнішого польського джазового конкурсу «Jazz nad Odra».

Серед родзинок фестивалю буде концерт «Bartosz Pernal Quartet», які віртуозно міксують мелодику органу Хаммонда, тромбона та альт-саксофона.

Ще одна нова зірка польського джазу – талановитий  саксофоніст Мацєй Обара виступить із своїм власним проектом «Maciej Obara Quartet». Обара зараз є одним із найвідоміших молодих польських джазменів, який співпрацює з легендарним трубачем Томашем Станьком, англійцем Джоном Сурманом та верхівкою нью-йоркського музичного авангарду.

Відомий львівській публіці ще від початку фестивалю «Jazz Bez»  видатний польський саксофоніст Пьотр Барон цього року приїде у складі «TANGO PROJEKT».  Проект творить джазові аранжування геніального аргентинського композитора Астора П'яццоли. А один з учасників колективу Вєслав Пжондка грає на бандонеоні.

«Angela Gaber Projekt», які грають музичні інтерпретації сербських, українських, польських, циганських традиційних пісень у поєднанні з джазом, електронікою та ф’южном, після концерту у Львові, загарають також на фестивалі у Мостиськах.  Відомий польський кларнетист Вацлав Зімпель, окрім виступів у складі індійсько-польського проекту «SAAGARA», дасть концерт у звільненому Краматорську.

Загалом у фестивалі візьме участь пів сотні музикантів з України, Польщі, Німеччини, Данії, США, Індії, Туреччини, Греції та Вірменії.

Фестиваль «Jazz Bez», який роками пропагує джазову музику у Львові, вкотре дає можливість студентам та працівникам культури купити квитки за половиною вартості. Концерти відбудуться у залах Львівської філармонії, клубі «Picasso», у «JazzClub.Lviv» на вул. Вірменській, 35 та в Театрі ім. Марії Заньковецької.

Про «Jazz Bez»:

«Jazz Bez» є наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України. За цей час відбулися сотні концертів, на фестивалі утворилися десятки міжнародних проектів, а кількість музикантів, що грали на «Джаз Безі» перевищила тисячу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ