Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЗМІ: «Хезболла» може вразити ракетами бойові кораблі США

"Хезболла" створила вражаючий набір зброї, включаючи протикорабельні ракети
фото з сайту УНН

Угрупування «Хезболла» може володіти російськими протикорабельними ракетами «Яхонт» (П-800 «Онікс»), які воно може застосувати проти флоту США у Середземному морі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела, пише УНН.

Видання зазначає, що лідер "Хезболли" Сайєд Хасан Насралла минулого тижня попередив Вашингтон, що його угруповання має «щось проти американських кораблів», розгорнутих у регіоні після того, як минулого місяця спалахнула війна між палестинським угрупованням ХАМАС та Ізраїлем.

Ліванські обізнанні джерела кажуть, що він мав на увазі значно розширені можливості протикорабельних ракет «Хезболли», включаючи ракету «Яхонт» російського виробництва з радіусом дії 300 км.

Звіти ЗМІ та аналітиків протягом багатьох років вказували на те, що «Хезболла» придбала ракети «Яхнот» у Сирії. Водночас «Хезболла» ніколи не підтверджувала наявність зброї.

Одне з джерел повідомило, що протикорабельні можливості Хезболли значно зросли з 2006 року, коли угруповання вперше продемонструвало, що може вразити судно в морі, влучивши в ізраїльський військовий корабель у Середземному морі. «Ми підготувалися до флотів, якими ви нам погрожуєте», — сказав він.

Після п’ятничної промови Насралли Білий дім заявив, що «Хезболла» не повинна використовувати війну між ХАМАС та Ізраїлем, а Сполучені Штати не хочуть, щоб конфлікт поширювався на Ліван.

«Є «Яхонт», і, звичайно, є ще інші речі, крім нього», - сказало джерело, не уточнюючи подробиць.

Джерело додало, що використання цієї зброї Хезболлою проти ворожих військових кораблів означатиме, що конфлікт переріс у велику регіональну війну.

Троє нинішніх та один колишній чиновник США заявили, що "Хезболла" створила вражаючий набір зброї, включаючи протикорабельні ракети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ