Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зміни до ДБН: У дитсадках, школах та лікарнях буде безперебійна подача води

Як інформує прес-служба Мінрегіонрозвитку, вступили нові зміни до ДБН, відтепер у дитсадках, школах та лікарнях буде безперебійна подача води.

У нових змінах у ДБН В.2.5-64:2012 “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво” введено обов’язкове проектування як мінімум двох водопровідних вводів у системі внутрішнього водопроводу дитсадків, шкіл, лікарень та гуртожитків. Це дозволить щонайменше у два рази підвищити забезпеченість господарсько-питним водопостачанням в цих закладах та здійснювати безперебійну подачу води до них. Зміни вступили в дію з 1 березня цього року.

“Раніше при проектуванні систем внутрішнього водопроводу, наприклад, у школах або дитсадках, передбачався лише один ввід, через який подається вода. І у разі аварії постачання перекривалося, а діти були змушені тимчасово йти на канікули. А уявіть, якщо це лікарня, де збої у подачі води взагалі неприпустимі. У нових змінах у ДБН щодо внутрішнього водопроводу було введено обов’язкове проектування у системах внутрішнього водопроводу дитсадків, шкіл та лікарень щонайменше двох вводів замість одного. Це забезпечить безперебійну подачу води у ці заклади, адже один ввід зможе взаємозамінювати інший у випадку аварії. Норма діє вже з 1 березня”, - зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Згідно з ДБН, в системах внутрішніх водопроводів два вводи і більше треба передбачати для дитсадків, шкіл, лікарень та гуртожитків. При цьому, кожен водопровідний ввід розраховується на 100% витрат води.

При влаштуванні двох і більше вводів рекомендується передбачати їх приєднання до різних ділянок зовнішньої кільцевої мережі водопроводу. Між вводами на зовнішній мережі треба встановлювати запірні пристрої для забезпечення подачі води при аварії на одній із ділянок мережі.

Зміни у ДБН розроблені Українським державним науково-дослідним проектно-вишукувальним інститутом “УкрНДІводоканалпроект”.

ДБН “Внутрішній водопровід та каналізація. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво” встановлює вимоги до проектування та будівництва систем внутрішнього холодного та гарячого водопостачання, каналізації і водостоків при новому будівництві, реконструкції, капітальному ремонті, технічному переоснащенні та реставрації будинків, будівель, споруд різного призначення.

Довідково

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ