Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зниження податків виведе із тіні значну частину економіки — Ярослав Рущишин

Зниження ставок основних видів податків позитивно вплине на економічну ситуацію в Україні і дозволить вивести з тіні значну кількість коштів. Про це повідомив голова Комітету підприємців Львівщини, депутат Львівської обласної ради Ярослав Рущишин, коментуючи заяву першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Миколи Азарова щодо введення на 5-10 років податкових канікул.
„Цей крок давно на часі, і він абсолютно позитивно вплине на економіку держави, щоправда, ефект такого нововведення не можна назвати миттєвим, він буде відчутний лише через деякий час. Підприємці після зниження ставок податків усвідомлять, що ризики, на які вони йдуть при ухилянні від сплати податків, не є виправданими. Це дозволить вивести з тіньового обігу значні кошти”, – сказав Ярослав Рущишин.
За словами депутата облради, найбільш проблемним є сплата податку на додану вартість через надмірно важку бюрократичну процедуру, що з цим пов’язана.
Водночас, Ярослав Рущишин переконаний, що податковий кодекс, який розроблявся останніми роками, є надто недосконалий і його прийняття в Україні неприпустиме.
Нагадаємо, перший віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров в одному із інтерв’ю заявив про те, що Кабінет Міністрів України має намір у новому податковому кодексі ввести орієнтовно на 5-10 років податкові канікули, які б передбачали зниження ставок основних видів податків. Він також повідомив, що одночасно з податковими канікулами уряд планує провести амністію капіталу на принципах добровільності.
Азаров також наголосив, що уряд має намір не пізніше, ніж через три місяці направити проект Податкового кодексу в парламент, щоб документ був прийнятий у третім читанні й остаточно в травні 2007 року, а введений у дію з 1 січня 2008 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ